top
logo
Haastattelussa Petri Kaijansinkko
01.11.2011 14:07

Pesiksen Maailman syystauko on pidetty ja keskustelupöytään istutettiin Superpesiksen uunituore toimari Radiokadulta, Petri Kaijansinkko. Kuuden kysymyksen revolverihaastattelussa kartoitettiin asioiden nykytilaa ja mielipiteitä erityisesti kehityskohteista.

 

 

 

1. Miltä näyttää Superpesiksen SWOT - analyysi tällä hetkellä? Mitä ovat kokonaisuuden vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat?

 

Pesis on edelleen tärkeä juttu maakunnissa ja omilla paikkakunnillaan. Lajimme kiinnostaa katsojia ja yhteistyökumppaneita. Olemme tärkeä osa kesäisen Suomen vapaa-ajan vietossa erittäin suurelle joukolle ihmisiä. Superpesiksen tulee kehittyä jatkossa yhä enemmän tämän päivän vaatimuksia kohti. Olosuhteiden eri paikkakunnilla tulee parantua, esimerkiksi katettua tilaa tarvitaan tulevina vuosina lisää useille paikkakunnille.

Pelaajapalkkioiden tulee pysyä oikeassa suhteessa kokonaisbudjetteihin nähden ja samalla uusia nuoria pelaajia tulee saada nousemaan superpesistasolle. Tasoerot sarjojen sisällä eivät saisi juurikaan enää kasvaa.



2. Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa, joihin haluat työssäsi vaikuttaa?


Hankkia uusia yhteistyökumppaneita, lisätä seurojen kanssa tehtävää yhteistyötä ja lisätä seurojen keskinäistä yhteistyötä

3. Mitkä ovat olleet positiivisimmat muutokset, joita lajin huipputasolla on tapahtunut 2000-luvulla?


Yleisömäärät on saatu viime vuosina hyvälle tasolle niin miehissä kuin naisissakin. Seurat ovat saaneet pidettyä taloudet pääasiassa hyvässä kunnossa.

4. Mitkä muutokset eivät vastaavasti ole miellyttäneet?


Tasoerot tuntuvat välillä kasvavan turhan suuriksi, mutta toisaalta se kuuluu kilpaurheiluun ja on kuulunut pesikseen vuosien saatossa aina.

5. Mitä mieltä olet pelaajapalkkioiden tasosta tällä hetkellä suhteessa seurojen kokonaisbudjetteihin? Pitäisikö seurojen maksamaa palkkioiden määrää kontrolloida Superpesiksen lisenssiehdoissa laittamalla mukaan nimetön listaus pelaajapalkkioista?


Miesten pelaajapalkkiot ovat nousseet/ nousemassa liian suuriksi. Huipuille tulee maksaa jatkossakin riittävästi, mutta keskikastin pelaajien palkkatasoa tulee tarkastella seuroissa paremmin. Yhdessä seurojen kanssa tulee miettiä millä keinoin saadaan pidettyä palkkiot oikeassa suhteessa budjetteihin.

6. Mikä on mielestäsi Itä-Länsi - tuotteen tila ja tulevaisuus?


Itä-Länsi on ja tulee olemaan tärkeä lajimme näyteikkuna. Merkittävä tapahtuma koko pesisliikkeelle.

 

 

Seuraavana revolverin kohteena on kilpailupäällikkönä aloittanut Sami-Petteri Kivimäki.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 

Kommentit 

 
+1 #11 07.11.2011 21:28
Ryhti puhuu asiaa. Maksukanavalle runkosarjapelie n siirtäminen on ok, mutta finaalit. Miksi?? Ylen finaali lähetykset keräsivät paljon enemmän muitakin kuin "pesisihmisiä" tv:n ääreen kuin nykyään, minkä jälkeen on pienempi kynnys vaivautua paikan päälle. Itä-länsi on tärkeä tapahtuma, mutta näyteikkuna on mielestäni väärä sana. Kaiken huippu kuitenkin on nämä liiton järjestämät turhaakin turhemmat ottelut, jotka vieläpä televisioitiin mielummin kuin playoff matsit... Ja Tikkanen selittää... Toivotaan, että Kaijansinkko on eri tason mies.
Lainaa
 
 
+1 #10 07.11.2011 21:16
Pieni toivomus, joka ei liity ihan suoraan aiheeseen.

Kun nyt naisten superpesiksen joukkueet vuodelle 2012 ovat tiedossa, voisiko seurakohdassa olevat joukkueet päivittää vastaamaan ensi vuoden sarjatasoja.
Lainaa
 
 
0 #9 07.11.2011 16:46
En saa pelaamisesta palkkaa. En oo ikää saanu. Jos palkkioita ei maksettais, nii loppuisko pesäpallo tykkänään? En usko.
Lainaa
 
 
-2 #8 07.11.2011 14:29
Petri sanoo että Itä-Länsi on lajin näyteikkuna. Kukahan kertois Petrille, että näyteikkunan sermit oli viime kesänäkin kiinni. Miten pesäpallon kokoinen laji luulee pärjäävänsä ilman näkyvyyttä kun ei isommatkaan lajit.
Petrille tiedoksi, että yleisömäärien hyvä taso johtuu osaltaan Ylen mainioista ohjelmista maksuttomilta kanavilta vuosia sitten. Ei niitä pelejä lähdetä katsomaan, jos ei pelaajat ole edes vähän tuttuja tv-peleistä.
Lainaa
 
 
+1 #7 07.11.2011 00:50
Väännetäänpä rautalangasta: jos superpesisjoukk ueen tuloista muodostuu vaikkapa 15-25% (Joensuu ja Kitee) yleisötulojen kautta, niin missä määrin merkittävästi oletatte tuon prosenttiluvun kasvavan olosuhteita kehittämällä? Totta kai niitä pitää kehittää ja paljon, mutta onko Seinäjoen, Oulun ja Imatran miesten sekä Siilinjärven naisten pullahtaminen ulos Superista sen syytä, että peleissä ei ollut tarjolla kuppipenkkejä katetussa katsomossa, katkarapuvoilei piä ja poniajelua vai kenties siitä, että kustannusten kokonaisrakenne oli päin sitä itseään?

Jos se on kaikille ihan se ja sama että aina välillä huipulle nousee joku nippu joka kylvää dollareita niin kuin ne olisivat poistumassa muodista hävitäkseen sitten kun homma ei enää kiinnosta ja kassa kumisee tyhjyyttään, mikäs siinä sitten. Eikö ketään muuta muuten mietitytä, että mikseivät Superin seurat ole kaikki osakeyhtiöitä? Säästetäänkö kirjanpitokului ssa vai eikö ihan kaikkea halutakaan tuoda kaikkien tietoon?
Lainaa
 
 
+2 #6 06.11.2011 22:29
olosuhteiden parannus olisi tärkein asia tuleville kausille eikä niinkään pelaajapalkkioi sta vinkuminen. Ottelutapahtumi in tulisi myös keskittyä, että tunnelma peleissä olisi kohdallaan tosin osin tämä tulee yleisön myötä. Liitto-lehdistöt ja muut arvo-ottelut pois Itä-lännen tieltä. Itä-länsi on ainut oikea arvo-ottelu ja piste.
Toivotaan, että nyt liiton herrat saavat muutakin aikaan onnettomia sääntörykkauksi a!
Lainaa
 
 
0 #5 03.11.2011 13:01
Se on totta, että kolmanneksen osuus on kaukainen eikä sinänsä edes välttämätön tavoite. Maamme ammattimaisimma ssa sarjassa eli jääkiekon SM-liigassa pelaajabudjetti en prosenttiosuude t kokonaisliikeva ihdosta ovat seuroissa välillä 33-45%, jalkapallon Veikkausliigass a pääsääntöisesti välillä 40-50%.

Pointti on se, että mikäli arvo-ottelutasoisten pelaajien lisäksi myös ns. seuraavan karsinan pelaajien markkinat muuttuvat lopullisesti huutokaupaksi, sen seuraukset lajin taloudelle ovat kohtalokkaat. Tuotteen kehittäminen on totta kai muutenkin elinehto, mutta tulopuolelle pitäisi jo nyt saada merkittäviä lisätuloja ilman että pelaajapalkkiot kasvaisivat, jotta seurojen voisi sanoa aidosti voivan hyvin. On aivan toissijaista lätinää puhua vaikkapa pitkistä pelimatkoista, sillä niiden kustannukset pyörivät koko vuoden ajalta tasolla 30 - 40 tuhatta euroa ja pelaajiin pumpataan samaan aikaan 200 tuhatta. Ihan se ja sama onko valvonta vaikeaa, sitä pitää alkaa tehdä.
Lainaa
 
 
+1 #4 03.11.2011 11:40
Kaukana on tavoite, että pelaajapalkkiot olisivat vain 1/3 seuran kokonaisbudjeti sta. Todellisuudessa tavoite 1/2 jako olisi realistisempi. Monella seuralla pelaajapalkkiot on 50-60 % kokonaisbudjeti sta. Se on tietysti liiketoiminnass a, jossa liikevaihto on henkilökunnan osaamiseen perustavaa, aika normaali taso.
Lainaa
 
 
+5 #3 02.11.2011 10:06
Mahdoton tilanne valvoa pelaajapalkkioi ta, kun ne eivät näy välttämättä edes seuran budjeteissa. Kannattaa siis keskittyä itse tuotteeseen, johon kyllä laskisin "isossa kuvassa" koko lajin, olosuhteineen ja ottelutapahtumi neen. Kun amatöörilajissa koko ajan puhutaan suuren maailman tyyliin rahasta (tai sen puutteesta), ollaan hieman hakoteillä.
Lainaa
 
 
+1 #2 01.11.2011 18:57
Eräässä kysymyksessäni otin jo esiin erään keväällä 2011 liiton tiloissa ehdottamani keinon, eli että käyttöön otettaisiin nykyisten pelaajapalkkioi den seuranta nimettömänä listana. Se ei vielä toisi ratkaisua ongelmaan, mutta antaisi kättä pidempää tilanteen seurantaan.

Pelaajapalkkioi den raja liikevaihtoon suhteutettuna on mielestäni oleellinen kysymys, vaikkei laji ammattilaislaji olekaan. Suoraa yhdenvertaisuut ta vaikkapa liike-elämän kanssa ei voida hakea, koska pesäpallossa myytävä tuote ovat käytännössä pelaajat jolloin heihin käytettävä osuus on merkittävämpi. Heittäisin silti, ettei pelaajabudjetin osuus kokonaisuudesta saisi olla merkittävästi kolmannesta suurempi.
Lainaa
 
 
+1 #1 01.11.2011 17:22
Kerrankin puututtiin oikeisiin asioihin. Kysymyksiä Kaijansinkolle ja Pirhoselle: Millä keinoin te aiotte puuttua ylisuuriin pelaajapalkkioi hin? Ehdotuksia? Onko Superpesiksen seurojen taloutta valvova taloustoimikunt a vain hampaaton tiikeri, kun se ei saa mitään aikaan? Missä kulkee teidän mielestänne pelaajapalkkioi den raja esimerkiksi liikevaihtoon suhteutettuna?
Lainaa
 

Lisää kommentti

Turvakoodi
Päivitä


bottom